CAL·LIGRAFIA


ANNA MURIÀ. REFLEXIONS DE LA VELLESA
Cal·ligrafies sobre textos inèdits de l’escriptora.  1997


“Robert Cabeza ens presenta setze obres que treballen plàsticament la cal·ligrafia d’una escriptora tan emblemàtica per la literatura catalana com Anna Murià. La proposta, certament original, ens situa en un territori cruïlla entre la literatura i la pintura, que exigeix un estimulant joc de metamorfosi pel qual el lector esdevé espectador i viceversa. D’aquesta manera, l’artista reïx en la interpretació plàstica d’un contingut literari en que el fet central i definitiu és la mateixa forma de l’escriptura –cal no oblidar que cal·ligrafia és un mot d’origen grec que significa escriure amb bellesa-, esdevinguda punt de partença i d’arribada d’un cercle precís de continguts i llenguatges verbals i pictòrics”  
Inici del pròleg LA IMATGE DE L’ESCRIPTURA, de l’escriptor Vicenç Llorca, per l’edició limitada de cent carpetes signades.

Al llac

Amb l'Anna Murià

Nadine (Museu de Terrassa)

La fe

Programa Ateneu Barcelonès

Amb el poeta Joan Brossa

COLUMNATA ESPARSA. 2001
Cal·ligrafia d’un poema d’en Ferran Canyameres, realitzat sobre un paviment de pedra de 10 m. x 10 m. als jardins de la cruïlla Rambla d’Egara amb el carrer Cervantes de Terrassa, ubicació d’una antiga fàbrica tèxtil.


Realització de les lletres sobre el paviment de pedra
ALTRES CAL·LIGRAFIES


 La contemplació

Abecedari pintat al fresc. Biblioteca de Viladecavalls

 El camí dels monjos

 Els Bullidors de Rubí

 Els telers de fustaTerrassa al fons estesaTete

Sóc fill d'un miner


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada